روح همبستگی در جشنواره اقوام

محمد فروغی نیا- بی‌تردید ترکیب قومی کشورمان و تنوع آداب و رسوم یکی از ویژگی‌ها و جذابیت‌های جمعیتی ایران بوده است. این تنوع وقتی با لهجه و موسیقی فولکلوریک هر منطقه توأم می‌شود، هارمونی زیبایی از روح یک ملت را تجلی می‌بخشد. هرچند در طول تاریخ و از سوی دشمنان ایران همیشه «قومیت» ابزاری برای طمع ورزی به این آب و خاک نشانه گذاری شده است  اما آنچه وجود داشته هوشیاری ملی بوده که تاکنون هجمه‌های تاریخی دشمنان نتوانسته همبستگی ملی را فرو بریزد.
در همین رابطه و در راستای ایجاد یکپارچگی وطنی برنامه‌ای در چند روز گذشته در محل نمایشگاه‌های بین المللی خوزستان و در اهواز تحت عنوان «جشنواره اقوام ایرانی» برپا شد که با ارائه تولیدات صنایع دستی و جلوه‌های هنری هر منطقه از ایران ،موجب استقبال فوق العاده مردم خوزستان و به ویژه اهواز شد. اوج برنامه‌های ارائه شده در جشنواره ی مذکور را می‌توان اجرای برنامه‌های شادی بخش موسیقی اقوام نیز برشمرد که با هیجان مثبت عملاً این همبستگی ملی را در عمق و روح حاضران دوانید.

یقیناً تداوم چنین برنامه‌هایی می‌تواند ضمن معارفه با فرهنگ‌های متفاوت در حوزه جغرافیایی کشورمان، زمینه تعامل داشته‌های فولکلوریک هر استان را با مناطق دیگر فراهم می نماید. بنابراین در شرایطی که امکانات ارتباطی فراوان و وجود انواع شبکه‌های ارتباطی مجازی زمینه ارائه آثار فرهنگی اعم از فیلم ،کتاب ،موسیقی و صنایع دستی را فراهم می‌نماید، همگی این ابزارها ‌می توانند نقشی بی‌بدیل برای اشتغال آفرینی فرهنگی را نیز پایه گذاری نمایند.

در مجموع ضمن قدردانی از بانیان این محفل عمومی فرحبخش بویژه مدیریت ودست اندرکاران نمایشگاه بین‌المللی خوزستان می‌باید تاکید نمود که توسعه و ترویج این جشنواره‌ها را باید جدی‌تر نمود. باید بپذیریم که روح همبستگی ملی از مسیر احترام به داشته‌های فرهنگی اقوام می‌گذرد . از این جهت حضور هنرمندان و صاحبان اندیشه هر یک از مناطق قومی کشورمان در سایر نقاط کشور می‌بایستی مورد تشویق و ترغیب قرار گیرد. این اتفاق میمون در اهواز که با شور و شعف شهروندان توأم شد، مبین چنین دستاوردی بود . پس باید به تکرار آن در سایر مناطق کشور نیز همت نمود و آن را استمرار بخشید.

 

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *